Colofon

Beste lezer,

Welkom op Marleens Boeken, de blog waar ik recensies plaats over kinderboeken, jeugdliteratuur en Young Adult (15+). Voorheen schreef ik boekbesprekingen en recensies voor Kinderboeken.blog.nl (van februari 2015 tot maart 2018), maar toen Blog Online besloot om ermee te stoppen, ben ik hier verdergegaan met het schrijven van recensies.

Mijn naam is Marleen Struik en ik woon in het oosten van Nederland. Ik werk als boekverkoper bij Boekhandel Lovink in Lochem. Een van mijn favoriete hobby’s is het lezen van boeken en mijn interesse gaat uit naar verscheidene genres. Zo lees ik literaire en historische romans, thrillers, YA, non-fictie, biografieën en nog veel meer. Ik ben gespecialiseerd in Scandinavische en Engelse literatuur, omdat ik daar in ben afgestudeerd. Daarnaast gaat mijn hart uit naar kinderboeken en is mijn favoriete schrijfster Astrid Lindgren en mijn favoriete kinderboek Pippi Langkous.

Op de pagina Recensies kun je gemakkelijk al mijn recensies terugvinden, geordend op datum. Ook zie je daar aan de rechterkant de verschillende rubrieken waarin de recensies zijn gecategoriseerd. Hierdoor kun je sneller en gemakkelijker vinden wat je zoekt. Zo zijn er verschillende leeftijdscategorieën: Babyboek, 1 tot 3 jaar, 3 tot 6 jaar, 6 tot 9 jaar, 9 tot 12 jaar, 12 tot 16 jaar en Young Adult. Verder kun je zoeken op genre, op boeksoort en op activiteit.

Bij elk gerecenseerde boek vindt je het ISBN nummer met een directe link naar het boek in de Libris webshop van Boekhandel Lovink, zodat je het snel kunt bestellen. Maar vergeet ook de stenen boekhandel niet; de meeste boeken die we bespreken liggen ook in de winkel of zijn te bestellen en af te halen.

Wil je dat een bepaald boek een uitgebreide recensie krijgt, dan kun je contact met mij opnemen via onderstaand e-mailadres. Houd er rekening mee dat ik hiervoor wel een leesexemplaar van het boek nodig heb en altijd eerst kijk of het boek mij ook daadwerkelijk aanspreekt. Ik krijg namelijk al veel leesexemplaren via mijn werk.

Daarnaast mogen persberichten (m.b.t. het thema kinderboek en YA) naar mijn e-mailadres worden gestuurd. Vervolgens kijk ik dan of het toegestuurde materiaal geschikt is voor deze blog. En wil je een boek (of meerdere boeken) beschikbaar stellen voor een prijsvraag, dan behoort dit ook tot de mogelijkheden. Mocht je geïnteresseerd zijn in een bepaalde samenwerking, dan mag je dus gerust contact opnemen.

Ik hoop dat jullie het leuk vinden om mijn berichten over kinder- en jeugdliteratuur te lezen. Mocht je vragen, tips of suggesties hebben, mail dan naar marleenswritings[at]hotmail.com. Veel leesplezier!

Lovink Marleen
Marleen Struik
Redacteur Marleens Boeken

marleenswritings[at]hotmail.com


Volg deze boekenblog via Twitter – Facebook – Bloglovin.

Mogelijk gemaakt door WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: