Recensie: Ragnar en de walrus – Gerard van Gemert

Ragnar en de walrus is het eerste deel van de geschiedenisserie ‘Kleine helden van toen’ van Uitgeverij Clavis. Het werd geschreven door Gerard van Gemert en Rudi Jonker verzorgde de illustraties. In het kinderboek voor avonturiers vanaf 7 jaar laat een kleine Vikingjongen zien dat hij een groot hart heeft.

Korte inhoud: Ragnar sluipt aan boord van het Vikingschip van zijn vader. Hij wil mee op plundertocht met de mannen. Zijn plan lukt, maar onderweg beseft hij dat plunderen eigenlijk stelen is. En daar houdt Ragnar helemaal niet van. Maar zijn grootste zorg is een jonge walrus, die hij beschermt tegen zijn medereizigers. De Vikingen willen namelijk dat het jong hen naar zijn moeder brengt, want het ivoor van haar slagtanden is veel geld waard. Ook daar probeert Ragnar een stokje voor te steken. Maar of dat lukt?

Marleens mening: Ragnar en de walrus is een leuk en leerzaam kinderboek voor 7+ waarin Gerard van Gemert vertelt over Ragnar, zoon van de leider van een Vikingdorp, die stiekem met zijn vriendje Leif mee op plundertocht gaat op een Vikingschip. Tijdens het spannende avontuur leer je alles over hoe de Vikingen destijds leefden, welke Goden ze vereerden en hoe ze handelden op de Thing en erop uit trokken om te plunderen en te jagen. Ragnar is alleen niet zoals zijn vader, want hij houdt niet van stelen, heeft een groot hart en wil het later allemaal heel anders gaan doen. Het boekje is het eerste deel in een veelbelovende geschiedenisserie en bevat prachtige paginagrote illustraties van Rudi Jonker.

Beoordeling: ⭐⭐⭐

Titel: Ragnar en de walrus
Serie en deel: Kleine helden van toen 1
Auteur: Gerard van Gemert
Illustrator: Rudi Jonker
Uitgeverij: Clavis
ISBN: 9789044838756
Voor kinderen vanaf 7 jaar.

Laat een bericht achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Mogelijk gemaakt door WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: