Recensie: Mijn moeder is een gorilla (en wat dan nog) – Frida Nilsson

Wat is het fijn dat Uitgeverij Querido Mijn moeder is een gorilla (en wat dan nog) van Frida Nilsson naar het Nederlands heeft laten vertalen. Het origineel is namelijk al uit 2005 en nog niet eerder heeft een Nederlandse uitgever de rechten gekocht van dit heerlijke, unieke kinderboek. Maar nu kunnen kinderen (en volwassenen) in Nederland er gelukkig ook van genieten!

Korte inhoud: Jonna (9) woont in een kindertehuis en hoopt net als de andere kinderen daar dat ze op een dag zal worden geadopteerd door een moeder met mooie kleren en heerlijk geurende parfum. Maar het loopt anders: op een ochtend scheurt er een roestige Volvo de keurig aangeharkte oprit van het kindertehuis op, met daarin de bijna twee meter lange Gorilla. Ze wil een kind adopteren en kiest uitgerekend Jonna uit!

Gorilla neemt Jonna mee naar de oude, leegstaande fabriek waar ze woont. Gorilla is groot en lomp en ruikt naar aap – aanvankelijk wil Jonna niets van haar weten. Maar haar ongewone pleegmoeder blijkt eigenlijk heel lief. Net als ze zich thuis begint te voelen dreigt Jonna teruggestuurd te worden naar het kindertehuis. Maar Jonna en Gorilla geven zich niet zomaar gewonnen.

Marleens mening: Wat een heerlijk, hartverwarmend en fantasierijk kinderboek! Vooral op elke bladzijde heel grappig, maar tegelijkertijd zit er ook een belangrijke boodschap in: dingen zijn niet altijd wat ze lijken te zijn. Ook leuk voor de niet-lezer, want het kinderboek is niet al te dik en zit vol humor. Jonna doet denken aan Pippi Langkous, want ze is ook Zweeds en doet haar eigen ding, maar Frida Larsson heeft er wel een geheel eigen draai aan weten te geven. Daarnaast maakte Martijn van der Linden de mooie illustraties in dit boek en is Femke Muller verantwoordelijk voor de knappe vertaling van het Zweeds naar het Nederlands.

Beoordeling: ⭐⭐⭐⭐

Titel: Mijn moeder is een gorilla (en wat dan nog)
Auteur: Frida Nilsson
Illustrator: Martijn van der Linden
Uitgeverij: Querido
ISBN: 9789045124582
Voor kinderen vanaf 8 jaar.

Laat een bericht achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Mogelijk gemaakt door WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: