Recensie: Leeuw met strepen – Marlene Rebel & Lucinda Vos

Schrijfsters Marlene Rebel en Lucinda Vos brachten onlangs hun debuut in kinderboekenland uit. Met het jeugdboek Leeuw met strepen, een boeiend historisch verhaal over de pest, weten ze de lezer meteen te overtuigen van hun schrijfkunsten. Daarnaast illustreerde de talentvolle Sophie Pluim ook nog eens de bijpassende tekeningen.

Korte inhoud: Uit angst dat Catrijns huidaandoening wordt aangezien voor de builenpest, zitten Jacob en zijn kleine zusje samen op zolder verscholen. Wanneer Jacob verraden wordt door de gemene buurvrouw en naar het weeshuis wordt gebracht, blijft Catrijn alleen achter. Hij moet alles op alles zetten om zijn zusje uit handen van de pestdokters te houden. Een meeslepend avontuur begint, waarbij hulp uit onverwachte hoek komt…

Marleens mening: Vanaf de eerste bladzijde wordt je meegezogen in het spannende, historische verhaal over Jacob in de 17e eeuw die zijn zusje uit het oog verliest door het uitbreken van de pest. Hoogst actueel nu met de coronacrisis; hoe je als kind moedig kunt omgaan met een besmettelijke ziekte is onderdeel van dit knap in elkaar stekende verhaal. Dat Jacob laat zien dat je ook vriendschap kunt sluiten in zo’n moeilijke tijd maakt het verhaal nog mooier. De illustraties van Sophie Pluim op bijna elke bladzijde passen er perfect bij en maken het gecreëerde beeld helemaal af. En achterin het boek vind je ook nog een woordenlijst waarin alle moeilijke en/of oubollige woorden die in het boek voorkomen worden uitgelegd.

Beoordeling: ⭐⭐⭐⭐⭐

Titel: Leeuw met strepen
Auteur: Marlene Rebel & Lucinda Vos
Illustrator: Sophie Pluim
Uitgeverij: BILLY BONES
ISBN: 9789463850292
Voor kinderen vanaf 10 jaar.

2 gedachten over “Recensie: Leeuw met strepen – Marlene Rebel & Lucinda Vos

Voeg uw reactie toe

Laat een bericht achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Mogelijk gemaakt door WordPress.com.

Omhoog ↑

<span>%d</span> bloggers liken dit: