Recensie: Top Bob de reddende hond – Harmen van Straaten

Top Bob de reddende hondDat Harmen van Straaten grappige prentenboeken maakt, dat heeft hij al meermaals bewezen. Maar ook voor kinderen die wat ouder zijn weet hij met veel humor te schrijven. Dit laat hij namelijk zien in Top Bob de reddende hond, het eerste deel in een serie voor beginnende lezers waarin een hond mysteries en misdrijven oplost.

Korte inhoud: Top Bob de reddende hond bevat een spannend avontuur vol humor voor jonge lezers. ‘Mijn neus trilt een beetje. Dat heb ik altijd als er iets in de lucht zit. Een nieuw avontuur misschien?’ Bob heeft het superdruk. Zijn baasjes denken dat hij de hele dag lui in zijn mand ligt als zij naar hun eigen baas vertrekken. Maar ze moesten eens weten! Bob verjaagt de postbode… Hij redt jonge vogels uit de bek van Dominee Kater… En hij gaat op onderzoek als Doortje Dwergpoedel en Skipper Angstteckel om hulp blaffen.

Er is een boef in de buurt! Bob gaat erachteraan. Maar Dominee Kater en Nero Buldog gooien bijna roet in het eten. Lukt het Bob om de boef te pakken? Al krijgt Bob niet de eer die hem toekomt, hij is wel Top Bob, de reddende hond! Een boek met een grappig avontuur voor jonge lezers over een dappere maar niet altijd handige superhond.

Marleens Mening: Een grappig boek voor 7+ geschreven vanuit het perspectief van een hond die alle (spannende) zaakjes in zijn buurt onder controle heeft, maar niemand heeft die ziet wat hij dagelijks allemaal voor waardevols doet. Zelfs zijn baasjes hebben niets door! In het begin dacht ik eventjes: waar gaat dit heen? Maar al snel komt het verhaal goed op gang en moet je hardop grinniken om Bobs gekke capriolen.

Beoordeling: ⭐⭐⭐⭐

Top Bob illustratie

Titel: Top Bob de reddende hond
Auteur en illustrator: Harmen van Straaten
Uitgeverij: Leopold
ISBN: 9789025877538
Voor kinderen vanaf 7 jaar.

Laat een bericht achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Mogelijk gemaakt door WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: