Recensie: Haaientanden – Anna Woltz (Kinderboekenweekgeschenk 2019)

Anna Woltz boekte al succes met Mijn bijzonder rare week met Tess, Gips en Alaska (alle nu verkrijgbaar voor slechts 12,50 euro) en het is dan ook niet verwonderlijk dat de schrijfster werd gevraagd om haar tanden te zetten in het schrijven van het Kinderboekenweekgeschenk.
Geen gewone tanden, nee, haaientanden, want zo luidt de titel van het gratis cadeautje van de boekhandel bij aanschaf van een kinderboek van ten minste 10 euro.

Maartje Kuiper heeft het boekje voorzien van mooie, bijpassende illustraties die de reis van het meisje Atlanta kracht bijzetten. ‘Reis mee’, het thema van de Kinderboekenweek 2019, komt namelijk ook aan bod in ‘Haaientanden’: Atlanta is op de fiets gestapt en van plan om er de eerste 24 uur niet meer vanaf te komen.

Ze is echter nog maar net onderweg als ze tegen een jongen op botst. Hij blijkt Finley te heten en van huis te zijn weggelopen. Ook heeft hij twee haaientanden in zijn broekzak die geluk zouden brengen. Samen gaan de jongen en het meisje verder op reis langs het IJsselmeer en langzamerhand komt de lezer erachter dat er iets is met de moeders van de twee jonge avonturiers. Atlanta en Finley zijn allebei weggefietst van hun problemen en vinden vervolgens onverwachts steun bij elkaar. Maar zullen ze het samen redden? En komt het goed met hun moeders?

Gescheiden ouders, nare ziektes en het Hollandse polderlandschap. Anna Woltz wist deze onderwerpen allemaal in dit spannende verhaal te verwerken en dat is ook de kracht van deze schrijfster, want zo is het boekje ook boeiend en leerzaam geworden. Woltz weet hoe je serieus, avontuurlijk en grappig op de juiste manier met elkaar kunt combineren. ‘Haaientanden’ biedt daarmee veel meer dan het simpele gegeven dat twee kinderen van huis weglopen en de stoere personages Atlanta en Finley en hun enorme doorzettingsvermogen blijven dan ook nog lang in je hoofd rondspoken.

Titel: Haaientanden
Auteur: Anna Woltz
Uitgeverij: Stichting CPNB
ISBN: 9789059654983
Voor jong en oud.

Laat een bericht achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Mogelijk gemaakt door WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: