Recensie: Zó moe en toch klaarwakker – Susanne Strasser

Susanne Strasser weet kinderen te enthousiasmeren voor het (voor)lezen met haar grappige kartonboekjes vol dieren en humor. Zo maakte ze ook Zó moe en toch klaarwakker over niet kunnen slapen en terwijl dit een serieus thema is, wordt het in haar boek op een leuke, toegankelijke manier belicht.

Op de cover zijn zes dieren te bewonderen: de egel, de vos, de ezel, de pelikaan, de krokodil en de zeeleeuw. Het zijn niet de meest bekende en voor de hand liggende dieren (zoals een hond en een kat), dus kinderen leren er meteen een heleboel dierennamen bij. Het is bedtijd voor de dieren aan het begin van het verhaal en ze zijn allemaal dan ook héél moe. Je ziet ze allemaal dicht op elkaar in bed liggen. Alleen de zeeleeuw moet nog plassen, verlaat het bed en trippelt de deur uit. Vervolgens is de krokodil klaarwakker. Die moet zijn tanden nog poetsen!

Op elke bladzijde verdwijnt er een dier uit beeld die nog iets vergeten is om te doen. De pelikaan heeft dorst en gaat wat drinken. De ezel heeft jeuk aan z’n oor en de vos gaat op zoek naar z’n knuffelkonijn. Elk dier is uniek en maakt zijn eigen geluid bij het verlaten van de slaapkamer. De egel is degene die helemaal alleen overblijft. Hij is bang alleen en gaat daarom ook maar snel voorbij de slaapkamerdeur. Uiteindelijk blijkt iedereen het kind nog een kus te gaan geven voor het slapengaan! En natuurlijk leidt ook dit weer tot hilarische taferelen…

Susanne Strasser schreef en illustreerde wederom een herkenbaar verhaal, want wie gaat er nu niet weer uit bed omdat hij of zij toch nog even dit of toch nog even dat moet doen? Ook met de dieren in dit kartonboekje is er van alles aan de hand, maar of ze het ook menen of alleen maar een kus van het kind willen hebben laat Strasser aan de eigen (kinder)fantasie over. De dieren zijn geweldig neergezet; een kartonboek van Strasser lijkt op het eerste oog simpel, maar elk kleurrijke karakter heeft zijn eigen (grappige) gelaatsuitdrukkingen. Strasser maakt kinderen aan het lachen met dit vrolijke voorleesverhaal én ze laat zien dat je na een kusje ook echt rustig kunt gaan slapen, net als de dieren!

Titel: Zó moe en toch klaarwakker
Auteur: Susanne Strasser
Uitgeverij: Hoogland & Van Klaveren
ISBN: 9789089672537
Voor kinderen vanaf 2 jaar.

Laat een bericht achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Mogelijk gemaakt door WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: