Recensie: Bennie Tak aan de wandel – Sander Meij

Met Bennie Tak aan de wandel debuteerde Sander Meij in 2018 als kinderboekenschrijver. In het boek ontmoet je de enige wandelende tak ter wereld die niet kan stilzitten: Bennie. Hij hoort bij de Takkies, een onaangepaste familie wandelende takken, die in onmin leven met de buurt.

Korte inhoud: Vader Tak probeert de hele tijd net zo stil als een echte tak te zitten en moeder Tak vult haar dagen het liefst met het drinken van energiedrank. Hun kinderen volgen het voorbeeld van hun ouders, behalve zoon Bennie: die wil niets liever dan erop uit om de wereld te ontdekken. Hij is toch niet voor niets een wandelende tak?

Op een dag gebeurt er een ramp: de Takkies worden uit hun huis gezet en verhuizen noodgedwongen naar een verlaten vogelhuisje waar het niet pluis schijnt te zijn… Wanneer Bennie midden in de nacht iemand hoort roepen, gaat hij op onderzoek uit en komt terecht in een ondergronds koninkrijk. De inwoners vragen zijn hulp bij hun strijd tegen de rode mieren, een bezettingsmacht die het koninkrijk in een ijzeren greep houdt. Het is veel gevraagd van een kleine wandelende tak, maar Bennie is vastbesloten om samen met zijn nieuwe vrienden zijn beste pootje voor te zetten.

Marleens mening: Een verfrissend kinderboek over een wandelende tak met een vervelende familie die plotseling een helse taak voor zijn kiezen krijgt, maar hierdoor wel veel nieuwe insectenvrienden maakt. Leerzaam wat betreft het dierenrijk en vol verwijzingen naar onze maatschappij met o.a. grappige woordspelingen. Leuk om voor te lezen aan kinderen vanaf 6 jaar en niet alleen kinderen, maar ook volwassenen zullen van dit fantasierijke verhaal genieten! Arne van der Ree maakte de grappige, stoere illustraties die in het boek zitten.

Beoordeling: ⭐⭐⭐⭐

Titel: Bennie Tak aan de wandel
Auteur: Sander Meij
Illustrator: Arne van der Ree
Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf
ISBN: 9789000357994
Voor kinderen vanaf 7 jaar.

Laat een bericht achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Mogelijk gemaakt door WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: