Geef Een Prentenboek Cadeau: Raad eens hoeveel ik van je hou

Vandaag is het eindelijk zover: na de campagne Geef Een Boek Cadeau (met dit jaar Ronja de roversdochter van Astrid Lindgren) is het nu de beurt aan de campagne Geef Een Prentenboek Cadeau. En het prentenboek dat dit jaar voor slechts 2 euro in de boekhandels ligt is Raad eens hoeveel ik van je hou van Sam McBratney en Anita Jeram.

Het initiatief ‘Geef een (prenten)boek cadeau’ heeft als missie alle – maar dan ook alle – kinderen in Nederland en Vlaanderen te laten opgroeien tussen de allermooiste kinderboeken. Als er thuis mooie boeken zijn, ontdekken kinderen en ouders hoe leuk lezen en voorlezen is; hoe heerlijk het is om je te verliezen in een prachtig verhaal, in een onbekende wereld. Geletterdheid is bovendien een voorwaarde voor succes op school en later in de samenleving. Om die missie te laten slagen wordt ieder jaar in februari een klassiek jeugdboek, en in april een prachtig prentenboek ter beschikking gesteld voor maar 2 euro!

‘Grote Haas, kom eens hier met je oren.
Ik moet je iets héél belangrijks vertellen.
Raad eens hoeveel ik van je hou?’

Hazeltje en Grote Haas willen elkaar graag laten zien hoeveel ze van elkaar houden. Telkens als Hazeltje iets bedacht heeft, doet Grote Haas daar nog een schepje bovenop. Raad eens hoeveel ik van je hou is misschien wel het meest geliefde boek dat er bestaat: van liefsten voor liefsten.

De laatste scene uit het boek hangt in menig kinderkamer: ‘Toen ging hij naast hem liggen en fluisterde met een glimlach: “Ik hou van jou tot aan de maan – EN TERUG.”

Geven, dat is wat we graag willen bereiken met deze actie. Dat iedereen een Raad een hoeveel ik van je hou koopt en cadeau geeft aan zijn of haar (klein)kind, nichtje, neefje, buurmeisje, leerling, of aan een kind dat – om wat voor reden dan ook – thuis geen boeken heeft. Gelukkig gebeurt het geven al op verschillende niveaus in Nederland. Niet alleen particulieren, maar ook boekhandels, gemeentes, schoolbesturen, kinderopvangorganisaties, stichtingen en politieke partijen geven mee. Tal van partners bundelen de krachten om ervoor te zorgen dat er over drie jaar 1 miljoen kinderen bereikt worden. Als we dat samen aanpakken, gaat het zeker lukken!

‘Geef een (prenten)boek cadeau’ is een maatschappelijk intiatief dat naast de boekhandel door veel landelijke organisaties wordt gedragen en gesteund. De lijst partners en ambassadeurs groeit met de dag. Kijk op www.geefeenprentenboekcadeau.nl voor meer informatie.

Advertenties

Laat een bericht achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Mogelijk gemaakt door WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: