Zomerleesplan voor basisschoolkinderen

Leesnet.nu

Leesnet Zomerplan is een initiatief waarin een aantal kinderboekenuitgevers (Lemniscaat, De Wakkere Muis, De Vier Windstreken, NBD Biblion, Kijk en lees, Maretak, Corona) zomerlezen willen stimuleren.

Kinderen die tijdens de zomervakantie niet lezen, gaan soms achteruit in leesvaardigheid. Zomerlezen voorkomt dat kinderen met een leesachterstand het nieuwe schooljaar starten.

In een aantrekkelijk Zomergidsje voor kinderen van groep 5 en 6 staan 19 geselecteerde leesboeken fraai gepresenteerd. De boekentips worden begeleid door achtergrondinformatie, interviewtjes, puzzeltjes en andere triggers om te willen gaan lezen. Ouders kunnen samen met hun kind een boek uitkiezen om tijdens de zomervakantie te lezen en het direct bestellen. Er zijn zowel fictie als non-fictie boeken. Op www.leesnet.nu zijn alle boeken te vinden.

Leesnet Zomerplan: een selectie mooie boeken voor een zomers prijsje! Zo gaan kinderen lezend de zomer door. De boekenverslinder wijst hen de weg! Klik hier voor de online versie van het Leesnet Zomerboekje.

Laat een bericht achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Mogelijk gemaakt door WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: