Recensie: Het spookt in Rome (Rode reeks 6) – Geronimo Stilton

Het spookt in RomeEen spannend boek lezen en tegelijkertijd ook nog allerlei feitjes leren over de stad Rome? Dat kan met het zesde en tevens laatste deel in de rode reeks van Geronimo Stilton: Het spookt in Rome.

Geronimo krijgt een brief van Benjamins geschiedenisleraar, Alumnus Frik. Hieruit blijkt dat de schoolprestaties van zijn neefje de laatste tijd niet zo goed zijn… Zo wist hij niet eens het antwoord op de vraag wanneer Rome was gesticht! Geronimo had er vroeger ook slecht voorgestaan totdat Frik hem meenam op schoolreisje naar Rome. Hij liet het Colosseum aan hem zien en vanaf dat moment zag Geronimo geschiedenis als iets magisch en gingen zijn cijfers steil omhoog. Dus besluit Geronimo om Benjamin ook mee te nemen naar Rome! En Keetje mag ook mee.

DSCN1457

Op het vliegveld in Rome loopt het clubje geheim agente Nul Nul A tegen het lijf die Geronimo oproept voor een geheime missie. Benjamin en Keetje mogen niet weten dat Geronimo geheim agent Nul Nul G is en dus doen ze net of ze op school bij elkaar in de klas zaten. Op zijn hotelkamer vindt Geronimo een koffertje waarin staat dat hij erachter moet zien te komen waarom het spookt in het Colosseum! Het koffertje bevat verder allerlei vreemde voorwerpen die hem kunnen helpen bij zijn missie, zoals een speciale nachtkijker en een gladiatorenpak.

Op weg naar het Colosseum komen ze langs alle beroemde gebouwen en plekken van de stad en lees je interessante feitjes bij de prachtige illustraties. Onderweg ziet Geronimo een limo met luipaardprint… Zou dat Miss Never zijn? En wat doet zij in Rome? Eenmaal bij het Colosseum aangekomen blijkt dat er bijna niemand meer naar binnen durft omdat alle bezoekers gillend naar buiten stormen. Elena stuurt Geronimo naar binnen om te kijken of er echt een ‘gladiatorspook’ rondloopt. En dat blijkt zo te zijn! Ook Geronimo komt bang naar buiten rennen. Maar van Elena moet Geronimo gewoon weer teruggaan en het mysterie oplossen. Dus pakt hij zijn koffer, trekt hij zijn gladiatorpak aan en gaat hij door de ‘geheime ingang’ naar binnen. Is er ook voor dit mysterie weer een verklaring te vinden?

DSCN1460

Een spook, de prachtige historische stad Rome en Geronimo die weer een mysterie op moet lossen. Het zijn de ingrediënten van Het spookt in Rome, dat een waardig slot is van Geronimo Stilton’s rode reeks. Er staan veel interessante feitjes in het boek die kinderen enthousiast kunnen maken over geschiedenis en de fantastische verhalen uit het verleden, toen het Colosseum nog in gebruik was. Dit spannende avontuur leert kinderen dan ook veel over Italiaanse monumenten, en dan met name het Colosseum, maar tegelijkertijd wil je weten hoe het avontuur afloopt en kan je niet wachten om verder te lezen. Geronimo is daarnaast ook nog eens heel grappig (en een beetje klunzig!) en dat maakt het allemaal nog leuker.

Tijdens het lezen van het boek krijg je allemaal aanwijzingen, de ene net iets duidelijker dan de andere, en daarmee kun je misschien het mysterie al oplossen voordat Geronimo Stilton dat doet. Ook kun je tijdens het lezen alvast bedenken wat speurder Geronimo gaat doen met de instrumenten in zijn geheime Geheim-agenten-koffer en welke verschillende paraplu-toepassingen hij zal gaan gebruiken. Want voor je het weet sta je oog in oog met een leeuw… en dan is het wel handig om te weten wat je kunt doen om jezelf en je mede-speurders te redden. En als je na het verhaal ontzettende trek hebt gekregen, dan kun je het recept voor ‘pizza met drie kleuren groente’ uitproberen dat achterin het boek staat, een speciale pizza voor geheim agenten!

DSCN1462

Titel: Het spookt in Rome
Serie en deel: Rode reeks 6
Auteur: Geronimo Stilton
Uitgeverij: De Wakkere Muis
ISBN: 9789085923879
Voor kinderen vanaf 7 jaar.

Laat een bericht achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Mogelijk gemaakt door WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: