Recensie: Team Awkward (It-girl 2) – Katy Birchall

Team AwkwardTeam Awkward is het vervolg op It-girl van Katy Birchall. In het eerste deel maakte je kennis met Anna, een meisje dat plotseling beroemd werd vanwege haar acterende stiefmoeder. Dit levert allemaal grappige situaties op en deel twee gaat gelukkig gewoon verder waar het eerste deel eindigde.

Er worden nu zelfs al plannen gemaakt voor de trouwdag van Anna’s vader en haar beroemde stiefmoeder Helena. Daarnaast wordt Anna met de neus op de feiten gedrukt: ze is beroemd om niks. Er circuleert nu een filmpje op het internet waarin je ziet dat Anna in een plant valt. Dit levert miljoenen views op, maar volgens een journaliste laat het zien dat ‘It-girls’ geen goed voorbeeld zijn voor de jeugd. Hier wil Anna iets aan doen! Bovendien wil ze ook indruk maken op Connor, want heeft ze nu wat met hem of niet? Of speelt er iets tussen hem en het nieuwe meisje op school, Stephanie?

DSCN1452

Anna’s beste vrienden Jess en Danny kunnen niet geloven dat Anna tijdens de vakantie nog niet met haar vlam Connor heeft gezoend. Maar er kwam ‘steeds iets tussen’. Iets grappigs natuurlijk! Ook is Anna nog niet op de hoogte van wat de jaarlijkse sportdag eigenlijk inhoudt. Ondertussen bedenkt Helena de gekste dingen voor de bruiloft. Een uil de ring laten brengen bijvoorbeeld, of Marianne en Anna op paarden aan komen laten galopperen in hun bruidsmeisjesjurken. Gelukkig weten ze dit telkens uit haar hoofd te praten, want het blijken al vrij snel dingen te zijn die ongetwijfeld op dramatische taferelen zullen uitlopen. En dan schrijft Tanya Briers ook nog eens een vernietigend artikel over de ‘It-girl’ die niets kan en waarin ze oproept om tegen ze in opstand te komen.

Als Jess en Danny Anna vertellen over het feit dat de sportdag draait om de strijd tussen de adelaars en de papegaaiduikers besluit Anna het heft in eigen handen te nemen en geeft ze zich op als aanvoerder. En ze wordt nog uitgekozen ook! Haar team aanmoedigen en zelf ook goed weten te presteren blijkt echter nóg moeilijker te worden dan ze had gedacht wanneer ze Josie Graham een discus in haar gezicht gooit. Anna’s grote rivaal Sophie vindt dit natuurlijk hilarisch; zij is aanvoerder van de adelaars, het team dat ieder jaar wint. Maar Anna geeft niet op en neemt de aangeboden hulp van James Tyndale, één van de populairste jongens van de school, aan en daarmee wordt hij haar persoonlijke begeleider.

DSCN1453

Mr Hond Huntley heeft overigens ook in het tweede boek weer een rol. Hij laat zich weer van zijn grappige kant zien en Anna heeft een lijstje met redenen waarom ze Hond niet meeneemt tijdens het sporten. Jess denkt eerst nog dat Anna’s vader een grapje maakt als hij zegt dat Anna aan het hardlopen is, maar al snel krijgt ze door dat Anna haar taak als aanvoerder serieus neemt en hard aan het trainen is met James. Hoewel ze James wel een ‘psychopaat’ noemt die haar ‘probeert te vermoorden’. Toch lijkt het steeds een beetje beter te gaan met Anna’s sportiviteit. Maar naarmate de sportdag dichterbij komt wordt Anna wel steeds zenuwachtiger… Zou ze iedereen ervan kunnen overtuigen dat ze als ‘It-girl’ wél wat kan? En zal Connor haar weer (of nog) zien staan?

Team Awkward is weer net zo’n grappig boek als It-girl en soms zelfs nog grappiger; je lacht voortdurend hardop om de capriolen die Anna uithaalt. Het is bovendien een heerlijk boek voor de zomer vanwege de sportieve elementen die in het verhaal zitten en de vrolijke vlotheid van het boek. Er zit ook veel afwisseling in het boek door de verschillende stijlen die worden gehanteerd; het boek bestaat niet alleen uit gewone tekst, maar ook uit e-mails, voicemails, lijstjes en briefjes die worden uitgewisseld. Beroemd zijn wordt niet belachelijk gemaakt, maar juist positief en vrolijk belicht. Uiteindelijk zijn we namelijk allemaal mensen die fouten maken en ons best doen. Anna is (en Marianne ook) daar het perfecte voorbeeld van. Hopelijk schrijft Katy weer net zo’n hilarisch derde deel, want Anna lijkt nog veel meer te kunnen gaan beleven in haar nog prille leven.

DSCN1455

Titel: Team Awkward
Serie en deel: It-girl 2
Auteur: Katy Birchall
Uitgeverij: Meis & Maas
ISBN: 9789030501381
Voor jongeren vanaf 11 jaar.

Laat een bericht achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Mogelijk gemaakt door WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: