Recensie: Lappa op de boerderij – Mirjam Visker

Lappa op de boerderijLappa op de boerderij is het zesde deel dat schrijfster en illustratrice Mirjam Visker maakte voor haar vrolijke LAPPA Kinderboekenserie. Dit vrolijke voorleesboek met allerlei dieren is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

Lappa gaat in dit allernieuwste deel samen met Hondje Wof uit logeren bij zijn opa en oma op de boerderij. Kinderen zullen snel door hebben dat Lappa op het platteland is, vanwege de tractor en de geit op de cover van het boek. Je ziet de geit zijn tong uitsteken naar Lappa en Hondje Wof, dus het is meteen duidelijk dat er weer een nieuw en grappig avontuur op komst is!

Opa maakt meteen duidelijk dat Lappa niet alleen komt logeren om te luieren. “Nu kun je helpen op de boerderij,” laat hij weten. En Hondje Wof mag natuurlijk ook helpen! Er zijn ook meteen al uitdagingen voor de lezer. Hoeveel kuikentjes zie jij? staat er in het boek en je ziet enkele kuikentjes achter de tractor van opa met Lappa en Hondje Wof aan lopen. “Piep, piep!” piepen de kuikentjes.

DSCN0601

Met de tractor rijden ze vervolgens naar de boerderij. Lappa houdt zijn koffertje stevig vast; zo is het duidelijk dat als je op reis gaat en bij je opa en oma gaat logeren, je een koffertje met spullen meeneemt. Ook worden de geluiden van de dieren en de tractor extra benadrukt in de tekst en krijgt het leren tellen veel aandacht; hier leren kinderen natuurlijk veel van.

Lappa mag meteen buiten gaan spelen en trekt daarom zijn laarzen aan. Al snel blijkt dat dit nodig is, omdat er in het weiland een grote plas water ligt. Hier gaan Lappa en Hondje Wof natuurlijk meteen doorheen plenzen! “Boe,” loeit de koe. “Ik word helemaal nat.” Maar dan zien ze Boksi, de bok van opa. Hij zit niet in zijn hok en daarom gaan Lappa en Hondje Wof hem proberen te vangen.

DSCN0602

Maar dat is nog niet zo eenvoudig, want Boksi heeft helemaal geen zin om in zijn hok te gaan. Lappa en Hondje Wof geven echter niet op en rennen achter Boksi aan door het weiland. Lappa grijpt naar Boksi’s touw, maar glijdt plotseling uit en valt languit in de modder! Boksi vindt het allemaal heel vermakelijk en rent nog steeds vrij rond. Maar Lappa is ondertussen heel boos geworden.

Maar Boksi weet opeens te ontsnappen! Opa komt langsrijden op de tractor en de bok springt op het karretje dat achter de tractor hangt. Opa heeft natuurlijk niets door. Lappa roept nog wel, maar tevergeefs, want de tractor maakt veel lawaai. Dit is het moment waarop Boksi zijn tong uitsteekt naar Lappa en Hondje Wof en hij langzaam in de verte verdwijnt.

DSCN0603

Vervolgens ziet Lappa gelukkig wel weer andere leuke dieren; hij mag de kippen voeren van oma en maakt kennis met een wel heel bijzonder dier dat je niet zo vaak tegenkomt op de boerderij, de struisvogel. Eén van de struisvogels heeft Boksi gezien. De bok is oma’s bloemen aan het opeten aan de andere kant van het weiland. Lappa weet wel een hele bijzondere manier om Boksi achterna te gaan. Lukt het hem om de bok te vangen?

Voor kinderen die graag kennis willen maken met het reilen en zeilen op een boerderij is dit boekje een aanrader! Niet alleen de bekende boerderijdieren komen aan bod, zoals kippen, koeien en geiten, maar ook de struisvogel wordt belicht! Dit maakt het prentenboek vol prachtige, kleurrijke illustraties uniek en bijzonder. Ook dit avontuur in de reeks LAPPA Kinderboeken is weer spannend en grappig en tegelijkertijd leren kleuters er ook nog eens veel van. Dit is natuurlijk de ideale combinatie; het boek vermaakt én informeert kinderen.

Meer info: www.vriendjevanlappa.nl.

DSCN0604

Titel: Lappa op de boerderij
Serie en deel: Lappa 6
Auteur: Mirjam Visker
Uitgeverij: Lappa Books
ISBN: 9789082114959
Voor kinderen vanaf 4 jaar.

Laat een bericht achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Mogelijk gemaakt door WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: