Recensie: Het robotje van Schiphol (Luxe Gouden Boekje) – Sjoerd Kuyper

Het robotje van SchipholTer gelegenheid van het 100-jarig bestaan van Amsterdam Airport Schiphol is er een nieuw Luxe Gouden Boekje verschenen bij Uitgeverij Rubinstein: Het robotje van Schiphol. Het boekje werd geschreven door Sjoerd Kuyper en geïllustreerd door Charlotte Dematons.

‘Kijk daar! Daar komt een vliegtuig aan, boven de lange landingsbaan. Het zal op Schiphol landen gaan.’ Zo begint Sjoerd Kuyper aan zijn boekje Het robotje van Schiphol, waarin een meisje haar koffertje kwijtraakt. We zien de band waarop alle koffers arriveren, maar het koffertje van het meisje met de pop zit er niet bij. En daar zit nu juist haar hele vakantie vol prachtige momenten in…

‘Mijn koffertje, het is er niet!’ roept het meisje verdrietig. Maar gelukkig is er het robotje! Het zegt bliep en piep en gaat op pad om de eigenaar van het gevonden kleine koffertje op te sporen. Het robotje vliegt op een meneer af met een ‘borst vol goud’, maar daarvoor is het koffertje veel te klein! Zijn vrouw neemt altijd heel veel schoenen mee en in het kleine koffertje past niet eens één paar!

DSCN0585

Vervolgens gaat het robotje langs bij de mevrouw van de broodjeszaak op Schiphol. Maar ook voor die mevrouw is het koffertje veel te klein en niet handig om te gebruiken. Zij smeert namelijk wel duizend broodjes op een dag! Robotje ziet daarna een beveiligster met een ‘strenge blik’, maar in zo’n klein koffertje, daar past haar stoere uniform echt niet in…

En de man met het gele hesje ziet al zoveel koffers op een dag, daar kan geen koffertje meer bij. En de pet van de piloot past ook al niet in het kleine koffertje en de slang van de brandweerman al helemaal niet. Zelfs het musje mist geen koffertje, want die is ‘zo zwaar als lood’. Maar gelukkig weet de man van gevonden voorwerpen wie het koffertje mist! ‘Een meisje met een groot verdriet.’

DSCN0586

Het meisje staat al bij de trein onder vliegveld Schiphol. Zie jij haar staan? En zou ze blij zijn om haar koffertje eindelijk weer te zien? Ja, want een koffertje piepklein, kan alleen maar van een piepklein meisje zijn!

Het robotje van Schiphol is een prachtig en aandoenlijk verhaal over het grootste vliegveld van Nederland: Schiphol. Sjoerd Kuyper heeft de rijmende tekst geschreven waarin hij door middel van een verhaal vertelt over alle onderdelen van het vliegen. Van de piloot tot de beveiliging en van het winkelmeisje tot de gevonden voorwerpen, ze komen allemaal even aan bod.

Ondertussen kunnen we van alles ontdekken op de prachtige prenten van Charlotte Dematons. Haar werk zit vol kleine details die je pas ziet als je net iets langer en beter kijkt. Je kunt daarom lang wegdromen bij haar illustraties en vooral bij die van het eiland vol herinneringen die in het piepkleine koffertje zit.

DSCN0589

Titel: Het robotje van Schiphol
Serie: Luxe Gouden Boekjes
Auteur: Sjoerd Kuyper
Uitgeverij: Rubinstein
ISBN: 9789047621041
Voor kinderen vanaf 4 jaar.

Laat een bericht achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Mogelijk gemaakt door WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: