Recensie: Superschapen en wilde konijnen (Lotte Wirwar 2) – Alice Pantermüller

Superschapen en wilde konijnenSuperschapen en wilde konijnen is het vervolg op Wat een beestenboel! in de serie De knotsgekke wereld van Lotte Wirwar. In het tweede deel lezen we verder in het bijzondere dagboek van Lotte.

Lotte moest in het eerste deel van de serie voor de papegaai van buurvrouw Klaagzang zorgen, Kokoriko. Nu wilde ze altijd al graag een huisdier, maar het gekrijs van Kokoriko is niet om aan te horen. Hij krijst ontzettend hard en soms bijt hij ook nog.

In Wat een beestenboel! ging Lotte voor het eerst naar het Karel-Constantijn-College en in het tweede deel beleeft ze hier nog meer avonturen. Zo heeft haar klasgenoot, Isabelle van Adelstand, een meisjesgroepje opgericht: de superschatjes. Maar Chloë en Lotte – die er geen onderdeel van uitmaken – noemen het groepje de superschaapjes.

DSCN0266

Natuurlijk moeten Lotte en Chloë nu ook een groepje oprichten: de wilde konijntjes! En omdat ze maar met z’n tweeën zijn, hebben ze Pieter erbij gevraagd. Die heeft namelijk een echte boomhut waar ze bij elkaar kunnen komen en ze hun motto ‘Een voor allen en allen voor een’ uitwerken.

Samen bespioneren ze de superschaapjes, maar die lijken niet zoveel interessante dingen te doen; ze lezen tijdschriften en hangen maar wat rond. Maar dan is het tijd voor Isabelle’s verjaardagsfeestje! Hier gebeuren de spannendste, leukste en grappigste dingen uit het boek: een uit de hand gelopen karaokewedstrijd, griezelige nachtelijke avonturen door de stoere boys, een ietwat vreemde catering en slapen onder de sterrenhemel.

DSCN0264

Daarnaast moet Lotte van Juffrouw Poepjes ook nog in het schoolorkest, omdat ze blokfluit speelt. Maar we weten inmiddels dat Lotte daar niet zo goed in is… en orkestleider meneer Mertens – en zijn pruik – komen daar snel genoeg achter. Toch moet Lotte vooral blijven oefenen! En de Indische blokfluit blijft maar een wonderlijk ding; als Isabella er op speelt komen er wél mooie klanken uit.

Het boek eindigt met een hilarische sportdag waar van alles en nog wat in de soep loopt door toedoen van Chloë en Lotte. Ze willen Isabella van Adelstand van de winst afhouden, maar dit blijkt toch iets moeilijker te zijn dan gedacht…

DSCN0268

Helaas komen we in dit boek nog niet achter het verhaal van Sloompie de schildpad. Er komt elke keer iets tussen, dus de vraag is of Lotte daar ooit wel aan toe zal komen. Dit grappige gegeven houdt de spanning er natuurlijk in.

Ook het tweede deel in de serie De knotsgekke wereld van Lotte Wirwar is een vrolijk boek vol avontuur. De tekst en tekeningen sluiten naadloos op elkaar aan; de samenwerking tussen schrijfster Alice Pantermüller en illustratrice Daniela Kohl is dan ook een succes.

DSCN0267

Bovendien zijn de personages allemaal herkenbare figuren met kenmerkende problemen die je in het dagelijks leven zou kunnen tegenkomen. Daarbij laat het boek zien dat je niet bij het populairste groepje hoeft te horen om plezier te kunnen hebben; de wilde konijnen beleven juist de leukste avonturen.

Naast de eerste twee delen zijn er nog twee boeken in het Nederlands verschenen over Lotte: Boerderij op stelten en Chaos op de filmset! Deze zullen binnenkort ook op deze blog besproken worden.

DSCN0262

Titel: Superschapen en wilde konijnen
Serie en deel: De knotsgekke wereld van Lotte Wirwar 2
Auteur: Alice Pantermüller
Uitgeverij: Deltas
ISBN: 9789044741285
Voor meisjes tussen de 9 en 12 jaar.

Laat een bericht achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Mogelijk gemaakt door WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: