Recensie: Schaapjes voeren (Rosie & Robin 2) – Vivian den Hollander

Rosie & Robin Schaapjes voerenIn de serie Rosie & Robin verscheen tegelijk met het eerste deel Poetsen ook het tweede deel. In Schaapjes voeren is de tweeling nog steeds drie jaar en onafscheidelijk.

Zoals al eerder beschreven, is de serie Rosie & Robin een bijzonder nieuw project van Vivian den Hollander; voor het eerst werkt ze samen met de bekende Engelse illustrator Stuart Trotter.

Trotter werd bekend als de illustrator van Rupert Bear en als ‘host illustrator’ van Pieter Post (Postman Pat), Kipper en Wallace and Grommit. Voor Den Hollander en Trotter is het een nieuw avontuur: Vivian’s teksten werden voor het eerst vertaald naar het Engels en Stuart’s illustraties komen voor het eerst in een Nederlands boekje voor. De boeken worden namelijk in beide talen uitgegeven.

DSCN0134

Rosie is op de eerste bladzijde van het prentenboek in haar bedje aan het lezen over schaapjes. Robin komt de kamer van Rosie in om te kijken of zij ook zin heeft in een nieuw avontuur. Natuurlijk is Max de hond ook weer van de partij en een leuke aanvulling op het gehele plaatje.
DSCN0136

Rosie en Robin maken een tent door een oud laken over een tafel te trekken – een leuke tip voor ouders en kinderen – en Robin moet van Rosie een schaap in het hok spelen. Maar natuurlijk verloopt dit niet helemaal goed en de tweeling krijgt er al honger van. Na wat grappige opmerkingen vinden ze uiteindelijk iets lekkers. Dit leidt echter weer tot een potje ravotten. Wie krijgt de chocolaatjes?

DSCN0137

De chocolaatjes vliegen door de kamer. Hond Max klaagt hier natuurlijk niet over, maar duikt er meteen bovenop. Ook de tweeling kan niet natuurlijk niet achterblijven en begint van de lekkernijen te snoepen.

“‘Lekker,’ zegt Robin na een tijdje.
‘Heel lekker!’ zegt Rosie. Ze likt haar vingers schoon.
‘Maar nu heb ik genoeg.’
‘Ik ook,’ zegt Robin. Hij loopt naar boven
en kruipt meteen in zijn hok.”

Het tweede deel in de serie is dan wel niet zo educatief als Poetsen, maar is wel net zo leuk om voor te lezen aan je kind(eren). En het laat natuurlijk wel zien dat je niet teveel moet snoepen, want daar kan je misselijk van worden en vervolgens lust je dan de lekkere boterhammen van je ouders niet meer.

DSCN0140

Opnieuw is Vivian den Hollander erin geslaagd om een leuk en informatief prentenboek te schrijven vol inspirerende spelletjes van fantasierijke kinderen. De illustraties van Stuart Trotter maken het geheel af; de Engelse tekenaar weet de situaties goed weer te geven en herkenbaar te maken voor kinderen.

Titel: Schaapjes voeren
Serie en deel: Rosie & Robin 2
Auteur: Vivian den Hollander
Uitgeverij: Aerial
ISBN: 9789402600438
Voor kinderen vanaf 3 jaar.

Laat een bericht achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Mogelijk gemaakt door WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: